Notícies

Notícies 2015

EL VOLEIBOL EN GENERAL, PROTAGONISTA A LA REUNIÓ DE DESEMBRE


Anna Mampel i Idaira Vega, entrenadora i directora tècnica del Voleibol del Club Natació Sabadell i Ester Alcón, jugadora internacional de Volei-Platja i també jugadora de Volei-Pista, comentaren les particularitats d'aquest esport.
14 desembre 2015

L'Esport del Voleibol, en les seves modalitats de Pista i Platja, foren exposats per les convidades a la reunió de desembre. És un esport minoritari, però amb força practicants i que per primera vegada va venir a una de  les reunions del nostre Panathlon. Experimentades i internacionals exjugadores com Ester Alcón i Anna Mampel, explicaren el seu currículum i els problemes que es deriven quan et veus obligat a deixar l'alta competició i manifestaren que en el passat el vòlei gaudia de més bona salut. L'entrenadora Idaira Vega va comentar el tipus de preparació que s'ha de dur a terme per ser una bona jugadora.

L'ARBITRATGE EN EL BASQUETBOL EXPOSAT PER VICTOR MAS, EX-ÀRBITRE INTERNACIONAL


Vìctor Mas Ràfols, ex-àrbitre internacional i de la lliga ACB i vicepresident de la comissió tècnica de la FIBA ens va exposar les seves vivències en l'aplicació de les normes que regulen el BÀSQUET.
02 novembre 2015

A la reunió de novembre vàrem tenir ocasió de conèixer més de prop com funciona l'arbitratge en l'esport del Bàsquet i el Sr. Víctor Mas ens va transmetre el seu coneixement i la seva experiència després d'arbitrar 17 anys. Ens va demostrar una gran personalitat i preparació que és el que li ha fet poder ocupar alts càrrecs en el bàsquet mundial. "S'ha de xiular el que es veu" va manifestar el senyor Mas, que actualment fa de "coach" d'àrbitres en actiu. Els canvis de les normes pretenen millorar l'espectacle, també va comentar.

L'ALCALDE I LA REGIDORA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE SABADELL A LA NOSTRA PRIMERA REUNIÓ


L'alcalde de Sabadell, Juli Fernández i la regidora d'Esports, Glòria Rubio ens van acompanyar el primer dilluns d'octubre en la primera reunió de la temporada 2015/16.
24 setembre 2015

El dia 5 d'octubre vàrem gaudir de la companyia de l'alcalde i la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell, Srs. Juli Fernàndez i Glòria Rubio, respectivament, a la nostra primera reunió de la temporada. L'alcalde Juli va posar de manifest que la política esportiva municipal seguirà el model canviant que volen aplicar a la governabilitat de la ciutat i que havia vingut per escoltar-nos i aprendre. La regidora Glòria, ens va parlar que volen readaptar i revisar, tant la Fundació de l'Esport, com la Festa de l'Esport, el Consell Municipal de l'Esport i la Pista Coberta amb la finalitat d'optimitzar-ho tot i fer-ho assequible a tots els clubs de la ciutat. També com que no poden fer més instal·lacions per falta de diners, estudiaran com refer horaris i intentar utilitzar instal·lacions esportives escolars en hores no lectives.

EL PÀDEL UN ESPORT EN PROGRESSIÓ.


El President de la Federació Catalana de Pàdel ens va exposar les característiques i l'evolució d'aquest esport amb un notable creixement.
25 abril 2015
A la reunió de maig, el Sr. Pere Hernández, president de la Federació Catalana de Pàdel va posar-nos al corrent d'aquest esport en franca i clara progressió, que ha passat de tenir 20 clubs a 200, en 10 anys i actualment disposa d'unes 15.000 llicències federatives, que representen més del 30 % del total de l'estat espanyol. Tenen en marxa més de 130 competicions i uns 600 equips competint. La Federació actualment disposa d'uns estats financers sanejats i amb lleugers superàvits.
 

ELS GREUGES SOBRE L'ESPORT CATALÀ AMB GERARD ESTEVA


EL PRESIDENT DE LA U.F.E.C., GERARD ESTEVA VA DETALLAR ELS GREUGES QUE POT SUFRIR L'ESPORT CATALÀ, COM A CONSEQÜÈNCIA DE LA NORMATIVA QUE PROVÉ DE L'ESTAT ESPANYOL.
27 març 2015

A la reunió del 13 d'abril, el Sr. Gerard Esteva, president de la U.F.E.C. ens va exposar els diferents greuges que planen sobre l'esport català i que poden afectar molt negativament als clubs mitjans i petits que es dediquen a la base. L'estat espanyol vol implantar unes normatives que poden comportar dificultats importants a tot l'esport que es treballa als clubs. Va comentar el gran èxit de l'acte de defensa que es va dur a terme el passat 19 de març a l'estació del Nord de Barcelona: La llicència única, la formació esportiva, les compensacions al voluntariat (Pocket Money), l'augment de l'IVA, i així fins a 9 greuges, que acompanyats d'unes possibilitats d'inspecció per part de la Seguretat Social i Hisenda, pot dur als clubs a una greu problemàtica que dificultaria la gestió i a una possible desaparició.

 

CICLISME PROFESSIONAL AMB DAVID DE LA CRUZ.


EL CICLISTA SABADELLENC, DAVID DE LA CRUZ, QUE FORMA PART D'UN DELS MILLORS EQUIP'S PROFESSIONALS: EL "ETIXX QUICK STEP", ENS VA PARLAR DE LES PARTICULARITATS DEL CICLISME.
16 febrer 2015

David de la Cruz, ciclista professional sabadellenc, que ha participat darrerament en la Vuelta a España i el Tour de France, i que està a punt de participar a la Volta a Catalunya i més endavant en el Giro d'Itàlia, ens va comentar d'una forma entenimentada, clara i documentada de les particularitats del ciclisme professional en el decurs de la nostra reunió del primer dilluns de Març. Ens va demostrar un gran coneixement del que envolta el ciclisme i va deixar-nos una excel·lent impressió. Que tingui força èxits és el que li desitgem.

 

L'ARBITRATGE DEL FUTBOL PROFESSIONAL AMB DAVID MEDIÉ JIMÉNEZ


L'arbitre sabadellenc de futbol de segona divisió A, David Medié, ens va comentar la seva visió de l'arbitratge en el complicat món del futbol professional.
24 gener 2015

A la segona reunió de 2015, la del dia 2 de febrer, varem gaudir dels comentaris que sobre l'arbitratge del futbol professional ens va fer David Medié. Des de la temporada 2012/13 arbitra a la segona divisió A, havent passat previament un parell d'anys a segona divisió B i anteriorment a les categories inferiors del futbol català. Va començar a arbitrar als 14 anys de la mà del seu pare. Les noves tecnologies han millorat l'arbitratge però s'apliquen amb una certa lentitut.
 

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA INFORMÀTIC SOBRE L'ANÀLISI I LA MILLORA ESPORTIVA


El director de l'empresa informàtica "1d3a" Jesús de Pablos ens va fer la presentació del seu programa d'estudi sobre la millora esportiva.
22 desembre 2014
 
El sistema "Er1c" d'anàlisi i millora esportiva que pot ajudar als tècnics i entrenadors a fer un estudi sobre els seus esportistes, ens va ser explicat a la reunió de gener 2015. És un sistema d'anàlisi de l'esport d'alta competició, però que es pot aplicar a la pràctica amateur. Evidentment les noves tecnologies tenen unes aplicacions envejables i afecten a tothom, també a l'esport.