Notícies

Notícies 2017

11-12-17: EL NOU PROJECTE DEL CLUB NATACIÓ SABADELL EXPLICAT PER LA SEVA JUNTA DIRECTIVA

Claudi Martí i Raül Garcia, president i vicepresident respectivament, ens exposaren el nou enfoc que volen donar al Club. L'anomenen "Pla Pedrera" i volen aconseguir que els equips de competició es nodreixin en gran part d'esportistes formats en el sí del propi Club. Tenen unes 20 seccions entre les "d'aigua i sec" i compten amb uns 250 empleats, uns 28.000 socis i són l'únic club d'Europa que disposa de 2 piscines olímpiques i amb 2 equips en la Champions de waterpolo, però apart d'això han creat equips B per donar més sortida a molts dels seus esportistes. Reconeixen que econòmicament hi ha el gran repte d'anar resolent la situació d'endeutament que tenen, però estan molt confiats que el seu pla de negoci, que enfoquen cap a la innovació com a única forma de subsistir en un mercat de gran competència empresarial, els hi donarà els fruïts esperats. 

06-11-17: OBJECTIUS DE RÀDIO SABADELL EXPOSATS PER SERGI GARCÉS 

El Cap d'Antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés ens ha presentat els objectius de l'emissora, que sota la entitat Comunicacions Audiovisulas de Sabadell, tenen com a premisa el fer-la completament oberta a la ciutat. Per això demanen la participació de les entitats les quals podrien tenir els seus propis programes, ja que la ràdio els hi cediria l'espai. També explica que no volen ser solament una ràdio, si no que ho volen ampliar als altres mitjans audiovisuals. Han començat amb una publicació quinzenal gratuïta que rep el nom de "Sabadell Informatiu".  

09/10/17: LA PODOLOGIA DE LA MÀ DE L'EXPERT DIPLOMAT MARTÍN RUEDA

El director del Centre d'Estudis del Peu, Martín Rueda, que a la vegada és el podòleg del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, del F.C. Barcelona i del Consell Català de l'Esport ens va exposar d'una forma molt didàctica la importància de tenir cura del calçat esportiu, per la importància que té de cara a un millor rendiment i a una prevenció de possibles lesions i/o defectes en la nostra estructura òssia

20/5/2017: VISITA A LES INSTAL·LACIONS DEL F.C. BARCELONA

El dissabte 20 de maig pel matí varem fer la visita a les instal·lacions del F.C. Barcelona i vàrem recórrer, apart del Museu, els vestidors, la zona mixta, la de premsa, les llotges, l'espai de les banquetes, etc. etc. En definitiva va ser una visita complerta i que per facilitar el desplaçament de les 23 persones que hi anaren es va contractar un autocar. Tota els assistents varen quedar complaguts del que havien pogut contemplar, com per exemple les Copes d'Europa i les Botes d'Or i altres records històrics del FC Barcelona i dels seus jugadors i simpatitzants.

08/05/2017: ROSA ROMERO I EL DAKAR FOREN ELS TEMES TRACTATS.

La pilot de motos Rosa Romero, que ha participat en 6 "Dakar's" i ha estat "finisher" en 3 de les proves va ser la nostra convidada de la reunió de maig. Enginyera Tècnica de Telecomunicacions que des de jove tenia una gran admiració i devoció per les curses de motos i la sorra, així ho va dir, finalment va aconseguir el seu objectiu de poder ser pilot. Entre les seves participacions en curses, destaca el ralli de Sardenya, el de Merzouga fins arribar el 2006 al seu primer Dakar, que encara es desenvolupava per Àfrica. Manifesta que l'essència i l'aventura estava en el Dakar africà. Ella que competeix com a "amateur", exposa les grans diferències (preparació, atencions, facilitats, ajuts mecànics, etc.) que hi ha entre els equips professionals i els altres pilots. Comenta que has de saber navegar molt bé, interpretar el "road-book", vigilar els cotxes i els camions que quan avancen ho fan a tota màquina, conèixer bé el teu cos i la teva moto a l'hora de conduir a 140 kms. hora. Ja està pensant en el seu setè Dakar ja que així tancarà el projecte de 3 anys amb l'equip Himoinsa Ràcing Team i també va dir que  un cop acabada aquesta etapa li agradaria fer un Dakar en cotxe.

03/04/2017: ATLETES SABADELLENCS EN CARRERES D'ULTRA DISTÀNCIA 

Els atletes Enric Altayó, Raül Angulo, Joan Bella i José Manuel Torricó que practiquen les carreres d'ultra fons, des d'un punt de vista completament amateur, ens explicaren les seves vivències en aquest tipus de prova atlètica. Han participat en la mítica Ultra Trail del Montblanc (UTM) i han hagut de recórrer les 100 milles (uns 170 Kms.) amb un desnivell acumulat de 10.000 metres en un màxim de 46 hores. Ells ho han fet dins d'un interval que va de les 35 a les 40 hores. Els guanyadors que són atletes professionals ho fan en unes 22 o 23 hores. La cursa comença i acaba a Chamonix, fent una volta complerta al Montblanc, passa per 3 països (França, Suïssa i Itàlia) i la inscripció està limitada a uns 2.500 atletes, que tots ells han d'haver acreditat tenir els punts necessaris per participar-hi, punts que s'obtenen corrent proves d'ultra distància.

06/03/2017: EL NOU MODEL DE GOVERNANÇA DE L'ESPORT CATALÀ

El nostre convidat havia de ser el Sr. Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, però una urgència personal de darrera hora, li va impedir assistir. El nostre consoci Xavier Andreu que és el director de Comunicació de la Secretaria General ens va il·lustrar degudament sobre el nou model de governança que s'està preparant des de la Generalitat de Catalunya. Va distribuir un dossier editat recentment on de forma general es comenta la visió de l'esport des dels punt de vista social, escolar i formatiu, d'alta competició, econòmic i financer i polític. Cal saber que a Catalunya hi han més de 18.000 clubs amb 700.000 llicències federatives (d'aquestes 150.000 de femenines) i més de 40.000 espais i instal·lacions esportives, Es preveu que abans de vacances d'estiu, hi hagi un pacte nacional i el projecte de llei de l'activitat i l'esport.   

06/02/2017: REUNIÓ GENERAL DEL PANATHLON

S'ha fet assemblea general ordinària, en la qual s'han aprovat els comptes de l'any 2016 i el pressupost pel 2017. També es va aprofitar per llegir els nous estatuts, que respecte els anteriors, bàsicament s'elimina les referències al Panathlon Internacional, s'inclou el procediment electoral, la forma de disposició dels fons i es detallen els premis que anualment concedim. 

09/01/2017: LA REGIDORA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE SABADELL

Marisol Martínez, tinent d'alcaldia de l'Àrea de Promoció de la Ciutat i regidora d'Esports va referir-se al l'objectiu del nou consistori de transformar l'esport a Sabadell. Va destacar l'existència de més de 180 entitats esportives que representa un gran potencial per Sabadell. La Fundació de l'Esport de la qual s'estan refent els estatuts, vol que sigui el nucli aglutinador de l'esport. També va anunciar que estan treballant en el projecte de creació d'un clúster de l'esport sabadellenc. El seu responsable Jordi Grané va dir que volen fer una concentració d'empreses, institucions i agents relacionats amb l'esport, per en base a aquest potenciar la vessant turística, econòmica i esportiva de Sabadell. La Festa de l'Esport la volen ampliar amb activitats esportives de tota mena durant els dies previs a la festa de concessió dels guardons.