Notícies

Notícies 2019

07-01-2019  EL NOU PROJECTE D'HOQUEI SOBRE PATINS A SABADELL

Directius del Club Esportiu Hoquei Sabadell, encapçalats pel seu president Joan Esteve, ens exposaran el projecte que han començat per tornar a reviure l'hoquei sobre patins que a les dècades dels 50 i 60 tenien una bona presència a la nostra ciutat.

Notícies 2018

03-12-2018  EL TENNIS DE TAULA ADAPTAT AMB JORDI MORALES.

Jordi Morales, que es va proclamar aquest 2018, Campió del Món de Tennis de Taula adaptat (Paralímpic) ens comentarà la seva trajectòria en el decurs de la nostra reunió mensual habitual

05-11-2018  EL NOU DIARI DE SABADELL VA SER-NOS PRESENTAT I DEBATUT.

L'editor i conseller delegat Marc Basté, un dels seus promotors, va venir acompanyat de Pere Figueras, redactor d'esports que ens comentaren la motivació que els va dur a adquirir la capçalera del Diari i així mantenir a Sabadell aquesta publicació, que estava amenaçada de desaparèixer. Ens digueren també que tenen previst editar els dimarts un suplement dedicat als esports que es practiquen a Sabadell, apart de la creació d'una pàgina web on hi podrien accedir les entitats esportives i poder publicar-hi les seves activitats. 

08-10-2018 LA UNIÓ EXCURSIONISTA DE SABADELL ENS PARLA DE LA MARXA NÒRDICA

Josep M. Manyosa, president de la UES i Anna Puig instructora i cap de secció de la marxa nòrdica van iniciar la temporada i ens l'exposaren amb molta claretat i de forma amena. Defineixen aquesta modalitat esportiva com una manera natural de caminar, però amb bastons. Explicaren la posició dels braços, el seu balanceig correcte i els beneficis que pel cos té, ja que es posa moviment el 90% de la musculatura. La UES fa sovint cursets sobre aquest esport.

04-06-2018: REUNIÓ DE SOCIS PER TRIAR EL PREMI PANATHLON DE 2017

Desprès d'un cert debat i comentari sobre els diferents candidats, es va procedir a les 2 tandes de votacions. Acabada la primera passaren a la definitiva ronda els candidats Carles Capellas i Ramon Serra, essent el guanyador amb un resultat prou clar i favorable Carles Capellas Cabanes, fundador, promotor i mantenidor del Servei General d'Informació de Muntanya. Enhorabona al guanyador.

07-05-2018: FRANCESC SOLANELLAS, CONSULTOR I PROFESSOR DE GESTIÓ ESPORTIVA

El que fou el Director General de les Seccions Professionals del FC Barcelona, Francesc Solanellas, llicenciat en Educació Física, ens va fer una exposició de cap on va la gestió esportiva en els clubs i entitats, amb una tendència cada vegada més professionalitzada. Va destacar que el punt principal a tenir present és l'evolució del mercat i que avui dia es necessita gent molt més preparada. Va informar que fan uns programes "MESGO" que van dirigits a formar exesportistes de gran nivell que volen enfocar la seva vida post-competicio cap a la gestió esportiva.

09-04-2018: ELS PROJECTES DEL CERCLE SABADELLÉS EXPOSATS PER JORDI ANDREU, PRESIDENT I SANTI PI, VOCAL ASSESSOR DEL PRESIDENT.

Amb l'objectiu d'apropar l'entitat a la ciutat, es poden resumir els projectes que el Cercle Sabadellés té de cara al futur immediat. Això exposaren el seu president Jordi Andreu i Santi Pi, vocal del club. Es una entitat amb quotes de soci familiar i que arriba a poder comptar amb quasi 5.000 persones vinculades al Cercle i que disposa de 53.000 m2 de terreny on hi ubica 20 pistes de tennis, 10 de pàdel, piscines exteriors i interior, instal·lacions "indoor" i camps per la pràctica del futbol sala. El seu projecte 2020 del qual han fet els corresponents estudis de viabilitat, el presentaran a l'assemblea de socis per la seva ratificació.

05-03-2018: EL PERIODISME I LES HISTÒRIES DEL FUTBOL DE LA MÀ DE TONI PADILLA

El cap d'Esports del diari ARA, Toni Padilla, autor d'un parell de llibres de temàtica futbolística com són "Brasil 50, retratos del Mundial del Maracanazo" i "Atlas de una pasión esférica", va ser el convidat de la nostra reunió de març i ens va comentar que malgrat les crisis de la premsa escrita, veu en la premsa tradicional vida encara, cal combinar-ho amb les noves tecnologies. Una de les claus es tenir una bona hemeroteca digitalitzada, de cara especialment al joves lectors. També va comentar el pes que té el Barça en la premsa esportiva i va dir que pràcticament ho acapara quasi tot.

05-02-2018: CICLISME EXTREM EXPLICAT I VISCUT PER ANTONI TORREJÓN

El ciclista amateur Antoni Torrejón, especialitzat en reptes extrems solidaris ens va explicar com, sense cap mena d'ajuda material ni econòmica assoleix els reptes extrems que ell es proposa. Com a exemple tenim el pujar i baixar el Puig de la Creu, durant 24 hores seguides (non stop) i també participar a la "Quebrantahuesos" que corre pel Pirineu Aragonès amb un sol plat de 42 i unes rodes de 20", ambdues les va córrer demanant la solidaritat per Càritas i per la investigació de la malaltia de Dent. Pel 2018 es proposa participar en la cursa ciclista La Vallesana, també amb la modalitat "non-stop" i amb una bicicleta de característiques diferents a les habituals, això ho farà col·laborant amb l'Associació Viu-la. També pensa córrer el campionat del Món "Brompton" a Montmeló. 

08-01-2018: L'INSTRUCTOR PROFESSIONAL, ÀLEX ALBIÑANA ENS INTRODUEIX EN EL MON DEL GOLF

Àlex Albiñana professor del Real Club de Golf El Prat, va comentar que malgrat que el golf té detractors, aquest aporta molts beneficis pel fet de fer exercici físic controlat al mig de la natura i que al ser un esport amb una gran necessitat de concentració i atenció, que obliga a evadir-se dels problemes quotidians i també que es pot practicar fins a una edat força avançada. Hi troba a faltar més participació femenina i creu que els millors camps són el del Prat, el PGA de Girona i el de Valderrama i evidentment els d'Escòcia. Destaca també la importància del "caddie" especialment pel que fa als càlculs de distàncies i en l'elecció dels pals. Noms que sobresurten a Espanya hi cita els germans Larrazàbal, Severiano Ballesteros, Txema Olazàbal i Sergio Garcia, amb l'esclat actual del basc Jon Rahm. Mundialment destaca en primer lloc a Jack Nicklaus i després a "Tiger" Woods.