Notícies 2020

02-03-2020: LES TITAN DESERT VISTES PER SANTI "TITAN" RAMOS.

Acompanyat de Carles Berenguer, de Cicles Berenguer Team, en Santi Ramos ens va posar al corrent de la prova extrema de ciclisme pel desert. Ha participat en 10 proves d'aquest tipus al desert del Marroc, però també ho ha fet a la Titan Aràbica i la Titan Tròpic Cuba. L'actitud mental té una importància cabdal per superar jornades de 8 hores sobre la bicicleta amb temperatures de quasi 50 º i amb desnivells positius de 2.500 metres. Els professionals corren les etapes amb més o menys la meitat de temps. A l'haver aconseguit còrrer més de 10.000 Kms. ha obtingut el títol de Titan Platí, que li permet anar a la propera cursa sense haver de suportar costos d'inscripció.

03-02-2020: EL CLUB DE TENNIS SABADELL ENS HA VISITAT.

Amb motiu d'haver complert 90 anys d'existència, es va convidar al Club de Tennis Sabadell, que va venir representat pel seu president, August Serra i pel seu director, Albert Codina. El president va destacar l'evolució del club des de 1995, en que es va decidir canviar la mentalitat de club de tennis, per passar a ser-ne un de poliesportiu. Per aquest motiu es va aconseguir passar de 400 socis i davallant fins als quasi 3.000 socis actuals. El Club disposa de 19 pistes de tennis, 7 de pàdel, 3 de squash, piscina coberta i descoberta, gimnàs de 500 m2., spining, activitats dirigides, etc. etc. En quan a la política esportiva en el món del tennis, es pretèn simplement arribar allà on els tennistes del Club arribin amb alguna ajuda exterior, però sense fer cap especial esforç econòmic. Va resaltar que l'economia de l'entitat és molt bona i sanejada.

13-01-2020: EL FUTBOL SEMI-PROFESSIONAL DE LA MÀ DELS DIRECTIUS DEL CENTRE D'ESPORTS SABADELL.

El Centre d'Esports Sabadell entitat centenària que es dedica al futbol va estar entre nossaltres amb l'assistència del president, Esteve Calçada i del director general, Bruno Batlle. Principalment ens van exposar les dificultats que es van trovar per situar l'entitat, des del punt de vista mercantil i econòmic, en una posició que permetés la seva continuïtat de manera tranquila. Amb aquesta estabilització, ara poden pensar en objectius més ambiciosos, com és l'intentar el més aviat possible, l'ascens a la 2ª divisió A del futbol espanyol. Tenen uns inversors que s'han compromés per 3 anys i poden tenir un cert optimisme en l'esdevenidor, ja que ara tenen uns bons jugadors, un bon cos tècnic i es pot veure un bon joc, cosa que els hi ha fet estar al capdavant del seu grup a la segona divisió B.

Notícies 2019

02-12-2019: L'ALCALDESSA I LA REGIDORA D'ESPORTS DE L'AJ. DE SABADELL ENS PARLEN DEL PLA MUNICIPAL ESPORTIU.

Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell i Laura Reyes, regidora d'Esports ens parlaren del pla de millores de les instal·lacions esportives municipals, com canvis de gespa artificial als camps de futbol que ho requereixin, adequació de vestidors, posar en marxa la construcció d'un pavelló als Merinals i habilitar i poder utilitzar les instal·lacions esportives de "Cal García" que actualment estan caient en desús. També treballen en el reenfoc de la Fundació de l'Esport Sabadellenc i en presentar la candidatura com a Ciutat Europea de l'Esport 2021 o 2022. L'alcaldessa es va mostrar satisfeta de la bona acollida del programa "Menuts a l'aigua", així com va comentar que volen reformular el rodal del riu i veure les eines necessàries per dotar a Sabadell d'un turisme esportiu.

04-11-2019: LA MARXA ATLÈTICA AMB JOSÉ ANGEL GARCÍA BRAGADO.

El reconegut i prestigiat atleta José Angel Garcia Bragado, que ha estat campió del món 50 km. marxa el 1993, apart de ser-ne sotscampió el 1997, 2001 i 2009, ens va enlluernar amb la seva bonhomia, tot i tenir un palmarés que fa fredat, ja que ha participat en multitud de campionats del món, d'Europa, d'Espanya i ha estat 55 vegades internacional. L'atleta nascut a Madrid, però afincat a Catalunya, acabava d'arribar de Qatar on va obtenir la classificació per la vuitena participació en uns Jocs Olímpics, ens va comentar que a Doha va ser molt dur per la calor i la humitat. Garcia Bragado, com esportista d'alt nivell, ha passat per tot, també lesions (operacions del maluc, tencades fibrilars i altres contratemps musculars). Ja pensant en retirar-se (té 50 anys), ha estat regidor a l'Ajuntament de Sant Adrià del Besós i s'està traient la diplomatura de Podologia. 

07-10-2019: EL SERVEI GENERAL D'INFORMACIÓ DE MUNTANYA.

Per la reunió d'octubre, ens desplaçarem a St. Vicenç de Jonqueres, seu del Servei d'Informació. Forem atesos per les persones que el fan funcionar i que són: Carles Capellas, Josep Paytubí, Anna Llongueras i Xavi Capellas. Vàrem observar la gran quantitat de fons documental que tenen, bàsicament per l'activitat alpinística. A la trobada també ens hi va acompanyar el president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino. Aquesta Federació que cumplirà el 2020, 100 anys d'existència, controlen uns 49.000 excursionistes i muntanyencs i 427 entitats. Han participat en accions com la Flama de la Llengua Catalana i la mobilització per aconseguir la il·luminació de les agulles de Montserrat, per homenatjar els 131 presidents de la Generalitat. 

03-06-2019: EL 37è. PREMI PANATHLON HA ESTAT ESCOLLIT.

A la reunió de Juny els socis procediren a les votacions reglamentàries per escollir el guanyador. Hi havien 6 candidatures i arribaren a la 3a. i definitiva votació els Srs. Juan José Murillo i Francesc Carrión. Per una clara majoria va ser proclamat guanyador del 37è PREMI PANATHLON, el Sr. JUAN JOSÉ MURILLO ROMO, que ha treballat abastament en el món del futbol a Can Oriach i més concretament, en la actualitat, en el Sabadell Nord.

06-05-2019: ELS "WORLD ROLLER GAMES" DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR EXECUTIU, MARC CAVALLÉ

Els World Roller Games seran a la primera quinzena de Juliol a Barcelona, i consten de 11 campionats del món de les modalitats esportives que es fan sobre patins (hoquei en línia, sobre patins, roller derby i freestyle, artístic, skateboard, i així fins a 11). Calculen uns 4.500 participants i entre 40.000 i 60.000 visitants. Ens manifesta que l'skateboard és una de les modalitats més espectaculars i que properament serà olímpìca. També ens destaca el patinatge artístic. Creu que Espanya farà, en el seu conjunt, un bon paper.

01-04-2019: LA NEDADORA ERIKA VILLAECIJA VA PARLAR DE LA SEVA BRILLANT CARRERA ESPORTIVA

Aquesta destacada nedadora, que recentment s'ha retirat de l'alta competició, va venir acompanyada de Claudi Martí, president del Club Natació Sabadell. Erika va començar a nedar als 6 anys al CN Horta i ha aconseguit en el decurs de la seva vida esportiva ser Campiona del Món de 800 m. en piscina curta a Dubai (2010), doble Campiona d'Europa i ha participat en 4 Jocs Olímpics (2004, 08, 12 i 2016). Darrerament va passar a nedar en aigües obertes on va aconseguir també èxits rellevants. Actualment està integrada plenament a la vida laboral com a psicòloga d'empresa, tasca que compagina amb encarregar-se dels entrenaments dels benjamins del Club Natació Sabadell.

04-03-2019: DESCOBRIM L'ULTIMATE, UN ESPORT MIXT i SENSE CONTACTE.

El president Enric Cipriano, acompanyat de l'entrenador i el capità de l'equip, Dani Aguilar i Àlex Espinal, respectivament, ens feren una complerta presentació d'aquest esport que el practiquen en l'Esperit Ultimate Club de Sabadell, fundat fa uns 6 anys. L'Ultimate es practica amb un disc volador i els equips són de caire mixt, sense contacte físic i on no hi ha àrbitres externs, sino que els propis jugadors en fan. Hi ha les modalitats d'herba amb 7 jugadors i el de platja amb 5 jugadors. Es valora qui guanya el partit aconseguint punts, però també es valora qui ha jugat més net i qui ha complert millor el reglament, a través d'uns formularis que s'omplenen després de cada partit i cosa que fa cada equip valorant el seu contrincant. Com a norma general hi ha el que tots els jugadors es comprometen a complir amb els valors de bon comportament, respecte joc net.  

04-02-2019: EL V.A.R. i L'ARBITRATGE AMB DAVID MEDIÉ I JUAN C. BARRANCO 

L'àrbitre de 1a. divisió David Medié i l'àrbitre assistent Juan Carlos Barranco, ens explicaren les particularitats del Video Assistant Referee (VAR), que s'ha implantat a la primera divisió espanyola des de la present temporada. Hi ha 4 cassos en els quals es pot consultar el VAR: les situacions dubtoses de gol, de penal, les targetes vermelles i la identitat del jugador infractor. Ho pot demanar l'àrbitre i/o els assistents (tots inclòs els del VAR) i ho fan a través del "pinganillo". Malgrat tot, la decisió final sempre la prèn l'àrbitre. No descarten que hi pot haver-hi polèmica, ja que és consubstancial amb el futbol i el món que l'envolta. 

07-01-2019: EL NOU PROJECTE D'HOQUEI SOBRE PATINS A SABADELL

Directius del Club Esportiu Hoquei Sabadell, amb Jordi Puig (delegat) i Laia Galícia i Vinyet Subirats (jugadores), encapçalats pel seu president Joan Esteve, ens exposaren el projecte que han començat per tornar a reviure l'hoquei sobre patins que a les dècades dels 50 i 60 tenien una bona presència a la nostra ciutat. Van començar amb un equip escolar per arribar fins ara a tenir 8 equips que culminen amb un equip sènior, tant masculí com femení. Entrenen al pavelló de Sol i Padrís i ens comenten els esforços que han de fer, tan econòmics com esportius, per mantenir-se actius. El treball, les ganes de superació i la il·lusió no els hi falten.

Notícies 2018

03-12-2018:  EL TENNIS DE TAULA ADAPTAT AMB JORDI MORALES.

Jordi Morales, que es va proclamar aquest 2018, Campió del Món individual de Tennis de Taula adaptat (Paralímpic) ens va comentar la seva trajectòria que va començar en els JJPP de Barcelona 92 on va quedar captivat per aquesta modalitat esportiva. Al cap de 13 mesos ja va participar en els Paralímpics de Sydney, per més endavant aconseguir el campionat d'Europa, un quart lloc als Jocs de Rio i finalment la medalla d'or en el mundial disputat a Celje (Eslovènia) el passat 2018. Es llicenciat en INEF i actualment, apart d'entrenar i competir és el director tècnic de tennis de taula del Club Natació Sabadell. Darrerament ha estat nominat el millor palista del món per la Federació Internacional. 

05-11-2018: EL NOU DIARI DE SABADELL VA SER-NOS PRESENTAT I DEBATUT.

L'editor i conseller delegat Marc Basté, un dels seus promotors, va venir acompanyat de Pere Figueras, redactor d'esports que ens comentaren la motivació que els va dur a adquirir la capçalera del Diari i així mantenir a Sabadell aquesta publicació, que estava amenaçada de desaparèixer. Ens digueren també que tenen previst editar els dimarts un suplement dedicat als esports que es practiquen a Sabadell, apart de la creació d'una pàgina web on hi podrien accedir les entitats esportives i poder publicar-hi les seves activitats. 

08-10-2018: LA UNIÓ EXCURSIONISTA DE SABADELL ENS PARLA DE LA MARXA NÒRDICA

Josep M. Manyosa, president de la UES i Anna Puig instructora i cap de secció de la marxa nòrdica van iniciar la temporada i ens l'exposaren amb molta claretat i de forma amena. Defineixen aquesta modalitat esportiva com una manera natural de caminar, però amb bastons. Explicaren la posició dels braços, el seu balanceig correcte i els beneficis que pel cos té, ja que es posa moviment el 90% de la musculatura. La UES fa sovint cursets sobre aquest esport.

04-06-2018: REUNIÓ DE SOCIS PER TRIAR EL PREMI PANATHLON DE 2017

Desprès d'un cert debat i comentari sobre els diferents candidats, es va procedir a les 2 tandes de votacions. Acabada la primera passaren a la definitiva ronda els candidats Carles Capellas i Ramon Serra, essent el guanyador amb un resultat prou clar i favorable Carles Capellas Cabanes, fundador, promotor i mantenidor del Servei General d'Informació de Muntanya. Enhorabona al guanyador.

07-05-2018: FRANCESC SOLANELLAS, CONSULTOR I PROFESSOR DE GESTIÓ ESPORTIVA

El que fou el Director General de les Seccions Professionals del FC Barcelona, Francesc Solanellas, llicenciat en Educació Física, ens va fer una exposició de cap on va la gestió esportiva en els clubs i entitats, amb una tendència cada vegada més professionalitzada. Va destacar que el punt principal a tenir present és l'evolució del mercat i que avui dia es necessita gent molt més preparada. Va informar que fan uns programes "MESGO" que van dirigits a formar exesportistes de gran nivell que volen enfocar la seva vida post-competicio cap a la gestió esportiva.

09-04-2018: ELS PROJECTES DEL CERCLE SABADELLÉS EXPOSATS PER JORDI ANDREU, PRESIDENT I SANTI PI, VOCAL ASSESSOR DEL PRESIDENT.

Amb l'objectiu d'apropar l'entitat a la ciutat, es poden resumir els projectes que el Cercle Sabadellés té de cara al futur immediat. Això exposaren el seu president Jordi Andreu i Santi Pi, vocal del club. Es una entitat amb quotes de soci familiar i que arriba a poder comptar amb quasi 5.000 persones vinculades al Cercle i que disposa de 53.000 m2 de terreny on hi ubica 20 pistes de tennis, 10 de pàdel, piscines exteriors i interior, instal·lacions "indoor" i camps per la pràctica del futbol sala. El seu projecte 2020 del qual han fet els corresponents estudis de viabilitat, el presentaran a l'assemblea de socis per la seva ratificació.

05-03-2018: EL PERIODISME I LES HISTÒRIES DEL FUTBOL DE LA MÀ DE TONI PADILLA

El cap d'Esports del diari ARA, Toni Padilla, autor d'un parell de llibres de temàtica futbolística com són "Brasil 50, retratos del Mundial del Maracanazo" i "Atlas de una pasión esférica", va ser el convidat de la nostra reunió de març i ens va comentar que malgrat les crisis de la premsa escrita, veu en la premsa tradicional vida encara, cal combinar-ho amb les noves tecnologies. Una de les claus es tenir una bona hemeroteca digitalitzada, de cara especialment al joves lectors. També va comentar el pes que té el Barça en la premsa esportiva i va dir que pràcticament ho acapara quasi tot.

05-02-2018: CICLISME EXTREM EXPLICAT I VISCUT PER ANTONI TORREJÓN

El ciclista amateur Antoni Torrejón, especialitzat en reptes extrems solidaris ens va explicar com, sense cap mena d'ajuda material ni econòmica assoleix els reptes extrems que ell es proposa. Com a exemple tenim el pujar i baixar el Puig de la Creu, durant 24 hores seguides (non stop) i també participar a la "Quebrantahuesos" que corre pel Pirineu Aragonès amb un sol plat de 42 i unes rodes de 20", ambdues les va córrer demanant la solidaritat per Càritas i per la investigació de la malaltia de Dent. Pel 2018 es proposa participar en la cursa ciclista La Vallesana, també amb la modalitat "non-stop" i amb una bicicleta de característiques diferents a les habituals, això ho farà col·laborant amb l'Associació Viu-la. També pensa córrer el campionat del Món "Brompton" a Montmeló. 

08-01-2018: L'INSTRUCTOR PROFESSIONAL, ÀLEX ALBIÑANA ENS INTRODUEIX EN EL MON DEL GOLF

Àlex Albiñana professor del Real Club de Golf El Prat, va comentar que malgrat que el golf té detractors, aquest aporta molts beneficis pel fet de fer exercici físic controlat al mig de la natura i que al ser un esport amb una gran necessitat de concentració i atenció, que obliga a evadir-se dels problemes quotidians i també que es pot practicar fins a una edat força avançada. Hi troba a faltar més participació femenina i creu que els millors camps són el del Prat, el PGA de Girona i el de Valderrama i evidentment els d'Escòcia. Destaca també la importància del "caddie" especialment pel que fa als càlculs de distàncies i en l'elecció dels pals. Noms que sobresurten a Espanya hi cita els germans Larrazàbal, Severiano Ballesteros, Txema Olazàbal i Sergio Garcia, amb l'esclat actual del basc Jon Rahm. Mundialment destaca en primer lloc a Jack Nicklaus i després a "Tiger" Woods.