Històric de Premis

 
1a. edició

PRIMER PREMI A L'ESPORTIVITAT

Atorgat a L'esquiadora de fons de la Unió Excursionista de Sabadell, ALOMA COMBALIA (18 de desembre de 2006)
El guardó va ser lliurat pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell i el president del Panathlon Club de Sabadell, en el decurs d'un acte al casal Pere IV que va tenir lloc el 18 de desembre de 2006. El fet pels quals s'ha premiat a Aloma Combalia, van succeir el mes de març de 2006 durant la celebració de la prova d'esquí de fons "Naut Aran" a la Vall d'Aran.
L'Aloma i l'esquiadora francesa Marielle Bigot anaven destacades al capdavant de la cursa fins que la francesa a uns 3 quilòmetres de l'arribada es va distanciar endavant. Quan faltaven menys d'un quilòmetre per la meta l'Aloma se'n adona que anava primera, conseqüència d'un errada de la francesa en una cruïlla. Aleshores, va sentir passes darrere seu i va veure la Marielle Bigot que anava venint. L'Aloma va decidir esperar-la i entrar juntes a la meta. Malgrat que els jutges donaven el primer lloc a l'Aloma, ella també va decidir pujar al podi totes dues juntes. Una autèntica lliçò d'esportivitat de la sotscampiona de la Copa Catalana de 2006.


2a. edició

SEGON PREMI A L'ESPORTIVITAT

Atorgat a La Junta Directiva del C. E. Mercantil (18 de desembre de 2007)

El guardó va ser lliurat pel Tinent d'Alcalde, Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell Sr. Josep Ayuso i pel president del Panathlon Club Sr. Martí Sala, en un acte celebrat al centre cívic de Can Balsach, el passat 18 de desembre de 2007. Els fets que foren apreciats pel Jurat va ser l'actuació de la Junta Directiva del Club davant d'uns fets antisportius que protagonitzaren un reduït grup de jugadors i familiars pertanyents a l'equip juvenil A, després del partit jugat a Badalona, el febrer de 2007, contra l'àrbitre.
La Junta, entre altres mesures, va apartar temporalment als jugadors protagonistes i va decidir, d'acord amb el Col·legi d'Àrbitres, que entressin a formar part del programa "Àrbitres" i que passessin a arbitrar partits de futbol-7. Els jugadors van acceptar aquesta mesura correctiva, que a la vegada era formativa i educadora. També van emetre una nota interna conjunta amb el Col·legi d'Àrbitres, dirigida a jugadors i afeccionats, fent menció que en tot acte esportiu ha d'existir el "fair-play". Es una bona mostra d'una Junta Directiva que tracta d'inculcar i transmetre les actituds ètiques i de l'esportivitat que ha d'haver-hi en l'esport


3a. edició

TERCER PREMI A L'ESPORTIVITAT

Atorgat a David Penas (desembre de 2008)
El dia 11 de desembre de 2008, a les 19,30 hores i a la sala 4 del casal Pere IV, va tenir lloc el lliurament de la tercera edició del PREMI A L'ESPORTIVITAT, premi que anualment concedeixen, de manera conjunta, l'Ajuntament de Sabadell i el Panathlon Club. Enguany el jurat, després de la seva deliberació, va acordar concedir el premi al atleta DAVID PENAS, pel seu comportament de suport i ajut, tan moral com físic, a altres corredors en la darrera edició de la Marató de Sables.
El guardó va ser lliurat pel Tinent d'Alcalde, Regidor d''Esports de l'Ajuntament de Sabadell Sr. Josep Ayuso i pel president del Panathlon Club Sr. Martí Sala, en un acte celebrat al Casal Pere IV, el passat 11 de desembre de 2008 a DAVID PENAS.
El Jurat va considerar que DAVID PENAS havia de ser el guanyador d'aquesta tercera edició del premi, degud a la seva actuació esportiva a la "Marató de Sables", on apart de córrer pel seu compte i amb pocs mitjans aquesta difícil i dura cursa atletica per etapes, va posar-se a ajudar a altres corredors, especialment a l'exfutbolista Luis Enrique, que tambe hi participava i que tenia greus problemes per continuar i acabar la Marató. En David li va donar suport, tan moral com físic i aixi va poder aguantar i arribar a la meta.


4a. edició

QUART PREMI A L'ESPORTIVITAT

Atorgat a Sergio Daconseiçao i Pere Cano, tècnics de futbol base (21 de gener de 2010)
Els tècnics del futbol base del CE Sabadell, Sergio Daconseiçao i Pere Cano foren els guardonats amb el 4t. premi a l'Esportivitat.   
El jurat va valorar la seva actuació decisiva a l'atendre ràpidament i eficaçment a un jugador rival (CE Ripollet) que va patir un "shock" en el decurs d'un partit amistós de juvenils. També havien rebut un reconeixement de l'Escola de Futbol de Ripollet. Sergio Daconseiçao i Pere Cano varen estar acompanyats de familiars, amics i d'una bona representació de la Junta Directiva del CE Sabadell, encapçalada pel seu president Joan Soteras.
L'acte de lliurament va estar presidit pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, a qui va acompanyar Martí Sala, president del Panathlon Club de Sabadell.


5a. edició

CINQUÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

Atorgat a L’equip femení de futbol de la Unió Deportiva La Planada (20 de gener de 2011)

El lliurament, que va tenir lloc a l’auditori del Casal Pere IV, el va presidir el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, que va estar acompanyat pel president del Panathlon Club de Sabadell, Martí Sala.

En la seva participació en el Torneig Internacional “Beaujoulais Trophy”, jugat prop de Lió (França) l’organització els hi va concedir el guardó “Fair Play”, per la seva esportiva actuació en el partit de semifinals contra un equip belga, quan als moments finals del partit i amb el resultat d’empat a 1 gol, es va produir un xoc fortuït entre dues jugadores (una belga i una de sabadellenca) de manera que la belga es va quedar a terra lesionada i la jugadora sabadellenca gaudia d’una situació privilegiada per fer gol, ja que estava sola davant la porteria i amb la portera descol·locada podent per tant aconseguir el 2 a 1 favorable. Doncs bé, la jugadora d’acord amb les companyes i la banqueta decidiren tirar la pilota fora.


6a. edició

SISÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

Atorgat a Pere Ayats Murillo, entrenador d'Handbol (19 de gener de 2012)

Pere Ayats Murillo, entrenador dels equips de base d'handbol de l'OAR GRÀCIA va ser el guardonat amb el sisè Premi a l'Esportivitat, corresponent a la temporada 2010/11.

El jurat va valorar positivament la seva actuació en un partit d'handbol de categoria cadet jugat a Granollers, quan va dirigir-se al públic (majpritàriament pares dels que jugàven) per demanar-lis que en lloc de recriminar a l'àrbitre, animessin als seus jugadors, actuació que li ha merescut reconeixements de la Federació Catalana d'Handbol i del col·legi d'àrbitres.


7a. edició

SETÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

Atorgat als joves esportistes, Ferran Brugada (tennis taula) i Iker Pajares (esquaix). Ambdós esportistes tingueren unes actituds de “fair play” i d’esportivitat.

En Ferran, en el partit de tennis taula jugat el 5 de febrer al Teresa Claramunt contra l’ARTEAL de Santiago, de la SuperDivisió Espanyola, jugava contra el portuguès D. Carvalho i en el tercer set amb el resultat de 10-9 al seu favor el portuguès fa un cantell molt fi que l’àrbitre no veu i hauria representat el 11-9 a favor d’en Ferran. Aleshores aquest reconeix que havia tocat al cantell, l’àrbitre rectifica a 10 iguals, amb la poca fortuna posterior que el dos punts següents els guanya el portuguès, guanyant per tant el partit.

L’Iker, jugador d’esquaix del Malibú Esportiu, el 25 de març quan jugava la final del campionat de Catalunya Sub-17 contra B. Jaume d’Igualada i es trobaven en el cinquè i definitiu set i amb 13-12 al seu favor, el jugador igualadí es va posar incorrectament en l’àrea de joc de l’Iker, incorrecció que li donava el decisiu punt i per tant el títol de Campió. Aleshores l’Iker va demanar de repetir la jugada i es va donar la circumstància que la resta de partit va ser favorable al jugador d’Igualada i per tant el títol de Campió va ser per l’igualadí.

El lliurament va tenir lloc el 23 de gener de 2013, a l’auditori del casal Pere IV, acte que va estar conduït pel cap d’Esports de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés i va estar presidit pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, que va estar acompanyat pel president del Panathlon Club de Sabadell, Martí Sala. Hi assistiren un bon nombre de familiars i amics dels esportistes guardonats, així com de representants dels mitjans de comunicació locals i de vàries entitats esportives sabadellenques.

Com a tancament de l’acte, els guardonats, apart d’agrair el premi, reivindicaren que el joc net i l’esportivitat siguin presents al màxim en tota competició esportiva i que ells en situacions semblants tornarien a actuar de la mateixa forma.

http://www.panathlonsabadell.cat/editor/uploads/images/7e-Premi-Esp-23-01-13.JPG


8a. edició

VUITÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

El jurat va declarar aquesta edició deserta.


9a. edició

NOVÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

NOVE-PREMI-ESPORTIVITAT panathlon sabadell 2015-Eva-Bove-Chic

El 21 de gener de 2015 Eva Bové Chic, va rebre el 9è premi a l'Esportivitat de mans del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso i del president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala, pel seu gest de joc net, de col·laboració i ajut a l'adversari en el decurs de la darrera etapa en el Raid d'Aventura "Raid Blanc 2014" disputat a la VALL DE NÚRIA el gener de 2014. L'acte de lliurament va tenir lloc a l'auditori del Casal Pere IV i va ser presentat pel cap d'Esports de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés.


10a. edició

DESÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

El futbolista del CE Sabadell, Antonio Hidalgo, va ser el guardonat amb el 10è Premi a l'Esportivitat per la seva lliçó de joc net en el decurs del partit de futbol jugat a l'estadi del Sadar contra l'Osasuna CF el gener del 2015 al recriminar a un company seu una actitud antiesportiva. El lliurament va tenir lloc al casal Pere IV el 26 de gener de 2016 i va ser-li entregat per la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez i el president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala.


11a. edició

ONZÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

El jugador de tennis taula de la SCR El Ciervo, JOAN ORTEGA FERNÀNDEZ, va ser proclamat el guanyador de l'onzena edició del premi, per la seva lliçó de joc net en el decurs de la final de veterans de la lliga de 1a. divisió jugat contra el seu rival més directe, el Falcons. El lliurament va tenir lloc al casal Pere IV el 9 de febrer de 2017 i va ser-li entregat per l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez i el president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala.

DOTZÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

El jove participant en la cursa La Nostra, MARC RODRÍGUEZ MORALES per la seva espontània i natural actitud d'ajut i companyonia amb un altre participant que s'havia quedat endarrerit i l'entrenador de futbol del CE Mercantil, JOSEP SALMERÓN RODA, per la seva actitud de "fair play" en un partit del seu equip infantil contra la UE Rubí. foren els guardonats amb la dotzena edició del Premi. L'acte, que va tenir lloc el 30 de gener de 2018, es va desenvolupar sota la conducció del periodista Sergi Garcés i va comptar amb la presència de la Tinent d'Alcaldia i Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez. Ella i el president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala s'encarregaren de fer el lliurament que va comptar amb una bona presència d'amics i companys dels guardonats com de la família esportiva sabadellenca.

TRETZÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

El dia 22 de gener de 2019, es va procedir al lliurament de la tretzena edició del Premi a l'Esportivitat al tirador del Club de Tir Sabadell, FRANCISCO CABRERA MARTÍNEZ. Va tenir lloc al Casal Pere IV i va comptar amb la presència de la regidroa d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez. L'acte va ser presentat pel cap d'antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés i a la taula presidencial hi havia demés de la regidora, el president del Panathlon, Josep Masip i el president d'honor, Martí Sala. El mèrit que va fer que el Jurat li concedís el guardó a Francisco Cabrera, va ser la seva honestedat i "fair play" en el campionat de Catalunya, modalitat pistola aire, quan va fer rectificar la puntuació que el jutge àrbitre li havia concedit per una de menor que ell creia que li corresponia. Malgrat l'autorebaixa, va aconseguir guanyar el campionat. 

CATORZÈ PREMI A L'ESPORTIVITAT

El dia 30 de gener de 2020, es va procedir al lliurament de la catorzena edició del Premi a l'Esportivitat, edició que enguany va resultar-ne guanyador el futbolista DANIEL SALGADO MARCILLA, que practica la modalitat de Futbol Sala. El que va motivar al Jurat a concedir-li el guardó va ser, la seva acció de "fair play" i de lliçò esportiva en el partit que disputaven el seu equip Club Natació Sabadell contra l'Escola Pia de Sabadell. Malgrat la rivalitat local, en Daniel va llençar la pilota fora ja que hi havia un jugador de l'equip rival lesionat a terra, quan el partit anava molt igualat i podien jugar amb avantatge. El lliurament va comptar amb la presència de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes i del president del Panathlon Club Sabadell, Josep Masip, que foren els encarregats d'entregar-li el guardó.

Apartat Legal | Privacitat | Contactar

Copyright © 2009. Panathlon Club de Sabadell [N.I.F: G 62264734 ]
All Rights Reserved.