Històric de premis

18 de desembre de 2006

PRIMER PREMI A L’ESPORTIVITAT

Atorgat a l’esquiadora de fons de la Unió Excursionista de Sabadell, ALOMA COMBALIA CLAVERIAS

El guardó va ser lliurat pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell i el president del Panathlon Club Sabadell, en el decurs d’un acte al casal Pere IV el 18 de desembre de 2006. El fet pels quals s’ha premiat a Aloma Combalia, va succeir el mes de març de 2006 durant la celebració de la prova d’esquí de fons “Naut Aran” a la Vall d’Aran.

L’Aloma i l’esquiadora francesa Marielle Bigot anaven destacades al capdavant de la cursa fins que la francesa a uns 3 quilòmetres de l’arribada es va distanciar endavant. Quan faltaven menys d’un quilòmetre per la meta l’Aloma se n’adona que anava primera, conseqüència d’un errada de la francesa en una cruïlla. Aleshores, va sentir passes darrere seu i va veure la Marielle Bigot que anava venint, l’Aloma va decidir esperar-la i entrar juntes a la meta. Malgrat que els jutges donaven el primer lloc a l’Aloma, ella també va decidir pujar al podi totes dues juntes. Una autèntica lliçò d’esportivitat de la sotscampiona de la Copa Catalana de 2006.

18 de desembre de 2007

SEGON PREMI A L’ESPORTIVITAT

Atorgat a la Junta Directiva del CLUB ESPORTIU MERCANTIL.

El guardó va ser lliurat pel Tinent d’Alcalde i Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso i pel president del Panathlon Club,  Martí Sala, en un acte celebrat al centre cívic de Can Balsach, el 18 de desembre de 2007. Els fets que foren apreciats pel Jurat va ser l’actuació de la Junta Directiva del C.E. Mercantil davant d’uns fets antiesportius que protagonitzaren un reduït grup de jugadors i familiars pertanyents a l’equip juvenil A, després del partit jugat a Badalona el febrer de 2007, contra l’àrbitre.

La Junta, entre altres mesures, va apartar temporalment als jugadors protagonistes i va decidir, d’acord amb el Col·legi d’Àrbitres, que entressin a formar part del programa “Àrbitres” i que passessin a arbitrar partits de futbol-7. Els jugadors van acceptar aquesta mesura correctiva, que a la vegada era formativa i educadora. També van emetre una nota interna conjunta amb el Col·legi d’Àrbitres, dirigida a jugadors i afeccionats, fent menció que en tot acte esportiu ha d’existir el “fair-play”. Es una bona mostra d’una Junta Directiva que tracta d’inculcar i transmetre les actituds ètiques i d’esportivitat que ha d’haver-hi en l’esport.

11 de desembre de 2008

TERCER PREMI A L’ESPORTIVITAT

Atorgat a DAVID PENAS BORRELL
Al casal Pere IV, va tenir lloc el lliurament del premi que anualment es concedeix, de manera conjunta, l’Ajuntament de Sabadell i el Panathlon Club Sabadell. Enguany el jurat, després de la seva deliberació, va acordar concedir el premi a l’atleta David Penas, pel seu comportament de suport i ajut a altres corredors en la darrera edició de la “Marató de Sables”.

El guardó va ser lliurat pel Tinent d’Alcalde i Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso i pel president del Panathlon Club,  Martí Sala,
El jurat va considerar que David Penas havia de ser el guanyador d’aquesta tercera edició del premi, per la seva actuació esportiva a la “Marató de Sables”, on apart de córrer pel seu compte i amb pocs mitjans aquesta difícil i dura cursa atlètica per etapes, va posar-se a ajudar a altres corredors, especialment a l’exfutbolista Luis Enrique, que també hi participava i que tenia greus problemes per continuar i acabar la Marató. En David li va donar suport, tan moral com físic i aixi va poder aguantar i arribar a la meta.

3r Premi Esportivitat 2008
21 de gener de 2010

QUART PREMI A L’ESPORTIVITAT

Atorgat a SERGIO DACONSEIÇAO LÓPEZ de MOTA i PERE CANO MARIN, tècnics de futbol base.
Els tècnics del futbol base del Centre d’Esports Sabadell, Sergio Daconseiçao i Pere Cano foren els guardonats en aquesta quarta edició.

El jurat va valorar la seva actuació decisiva a l’atendre ràpidament i eficaçment a un jugador rival (C.E. Ripollet) que va patir un “shock” en el decurs d’un partit amistós de juvenils. També havien rebut un reconeixement de l’Escola de Futbol de Ripollet. Sergio Daconseiçao i Pere Cano varen estar acompanyats de familiars, amics i d’una bona representació de la Junta Directiva del C.E. Sabadell, encapçalada pel seu president Joan Soteras.
L’ acte de lliurament va estar presidit pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, a qui va acompanyar Martí Sala, president del Panathlon Club Sabadell.

20 de gener de 2011

CINQUÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

Atorgat a l’equip femení de futbol de la UNIÓ DEPORTIVA LA PLANADA

El lliurament, que va tenir lloc a l’auditori del Casal Pere IV, el va presidir el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, que va estar acompanyat pel president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala.

El fet que va valorar el jurat va ser que en la seva participació en el Torneig Internacional “Beaujoulais Trophy”, jugat prop de Lió (França) l’organització els hi va concedir el guardó “Fair Play”, per la seva esportiva actuació en el partit de semifinals contra un equip belga, quan en els moments finals del partit i amb el resultat d’empat, es va produir un xoc fortuït entre dues jugadores (una belga i una de sabadellenca) de manera que la belga es va quedar a terra lesionada i la jugadora sabadellenca gaudia d’una situació privilegiada per fer gol, ja que estava sola davant la porteria i amb la portera descol·locada podent per tant aconseguir la victòria. Doncs bé la jugadora, d’acord amb les companyes i la banqueta decidiren tirar la pilota fora.

19 de gener de 2012

SISÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

Atorgat a PERE AYATS MURILLO, entrenador d’Handbol.

Pere Ayats, entrenador dels equips de base d’handbol de l’OAR GRÀCIA va ser el guardonat amb el premi corresponent a la temporada 2010/11.

El jurat va valorar positivament la seva actuació en un partit d’handbol de categoria cadet jugat a Granollers, quan va dirigir-se al públic (majoritàriament pares dels que jugàven) per demanar-lis que en lloc de recriminar a l’àrbitre, animessin als seus jugadors, actuació que li va merèixer reconeixements de la Federació Catalana d’Handbol en el decurs de la XXV Festa de l’Handbol Català on li va donar el premi Esperit Olímpic COC i també una carta de felicitació del Comitè Català  d’Àrbitres.

23 de gener de 2013

SETÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

Atorgat als joves esportistes, FERRAN BRUGADA BELLSOLÀ (tennis taula) i IKER PAJARES BERNABEU (esquaix).

Ambdós esportistes tingueren unes actituds de “fair play” i d’esportivitat. En Ferran, en el partit de tennis de taula jugat el 5 de febrer al Teresa Claramunt contra l’ARTEAL de Santiago, de la SuperDivisió Espanyola, jugava contra el portuguès D. Carvalho i en el tercer set amb el resultat de 10-9 al seu favor el portuguès fa un cantell molt fi que l’àrbitre no veu i hauria representat el 11-9 a favor d’en Ferran. Aleshores aquest reconeix que havia tocat al cantell, l’àrbitre rectifica a 10 iguals, amb la poca fortuna posterior que el dos punts següents queien a favor del portuguès guanyant per tant el partit.

L’Iker, jugador d’esquaix del Malibú Esportiu, el 25 de març quan jugava la final del campionat de Catalunya Sub-17 contra B. Jaume d’Igualada i es trobaven en el cinquè i definitiu set i amb 13-12 al seu favor, el jugador igualadí es va posar incorrectament en l’àrea de joc de l’Iker, incorrecció que li donava el decisiu punt i per tant el títol de Campió. Aleshores l’Iker va demanar de repetir la jugada i es va donar la circumstància que la resta de partit va ser favorable al jugador d’Igualada i per tant el títol de Campió va anar a parar a l’igualadí.

El lliurament va tenir lloc a l’auditori del casal Pere IV, acte que va estar conduït pel cap d’Esports de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés i va estar presidit pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, que va estar acompanyat pel president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala. Hi assistiren un bon nombre de familiars i amics dels esportistes guardonats, així com de representants dels mitjans de comunicació locals i de vàries entitats esportives sabadellenques.

Com a tancament de l’acte, els guardonats, apart d’agrair el premi, reivindicaren que el joc net i l’esportivitat siguin presents al màxim en tota competició esportiva i que ells en situacions semblants tornarien a actuar de la mateixa forma.

9 de desembre de 2013

VUITÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

El jurat va declarar aquesta edició deserta, després d’una àmplia deliberació, ja que va considerar que cap de les candidatures encaixava en el concepte i principis del Premi.

21 de gener de 2015

NOVÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

EVA BOVÉ CHIC, va rebre el Premi de mans del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso i del president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala.

El seu gest de joc net, de col·laboració i ajut a l’adversari en el decurs de la darrera etapa en el Raid d’Aventura “Raid Blanc 2014” disputat a la VALL DE NÚRIA el gener de 2014. El motiu pel qual el jurat la va declarar mereixedora va ser el fet d’oferir cinta americana per reparar la raqueta de neu de l’equip adversari i aquest, apart de poder continuar el raid, el va acabar guanyant.

L’acte de lliurament va tenir lloc a l’auditori del Casal Pere IV i va ser presentat pel cap d’Esports de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés.

9è Premi Esportivitat 2015
26 de gener de 2016

DESÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

El futbolista del Centre d’Esports Sabadell, ANTONIO HIDALGO MORILLA, va ser el guardonat amb el Premi.

La seva lliçó de joc net en el decurs del partit de futbol jugat a l’estadi del Sadar contra l’Osasuna C.F. el gener del 2015 al recriminar a un company seu una actitud antiesportiva dient-li: “A competir y dejarse de monsergas, un respeto al rival” va ser el que va valorar el jurat.

El lliurament va tenir lloc al casal Pere IV i va ser-li entregat per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez i el president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala.

9 de febrer de 2017

ONZÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

El jugador de tennis de taula de la S.C.R. El Ciervo, JOAN ORTEGA FERNÀNDEZ, va ser proclamat el guanyador del premi.

La seva lliçó de joc net en el decurs de la final de veterans de la lliga de 1a. divisió jugat contra el seu rival més directe, el Falcons, jugat el febrer de 2016.

El lliurament va tenir lloc al casal Pere IV i va ser-li entregat per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez i el president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala.

9 de febrer de 2017

ONZÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

El jugador de tennis de taula de la S.C.R. El Ciervo, JOAN ORTEGA FERNÀNDEZ, va ser proclamat el guanyador del premi.

La seva lliçó de joc net en el decurs de la final de veterans de la lliga de 1a. divisió jugat contra el seu rival més directe, el Falcons, jugat el febrer de 2016.

El lliurament va tenir lloc al casal Pere IV i va ser-li entregat per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez i el president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala.

30 de gener de 2018

DOTZÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

El jove participant en la cursa “La Nostra”, MARC RODRÍGUEZ MORALES i l’entrenador de futbol del C.E. Mercantil, JOSEP SALMERÓN RODA, foren els guardonats.

En Marc per la per la seva espontània i natural actitud d’ajut i companyonia amb un altre participant, quan es va aturar i van arribar a la meta junts. En quan al Josep la seva actitud de “fair play” en un partit del seu equip infantil contra la U.E. Rubí, quan al lesionar-se un jugador rubinenc els seus companys s’aturen, cosa que permet al C.E. Mercantil fer gol. Aleshores, en Josep ordena als seus jugadors que es deixin fer un gol i així deixar les coses igual que abans de la lesió.

L’acte de lliurament es va desenvolupar al casal Pere IV, sota la conducció del periodista Sergi Garcés i va comptar amb la presència de la Tinent d’Alcaldia i Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez i del president del Panathlon Club Sabadell, Martí Sala. L’acte va comptar amb una bona presència d’amics i companys dels guardonats, així com de la família esportiva sabadellenca.

22 de gener de 2019

TRETZÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

El tirador del Club de Tir Sabadell, FRANCISCO CABRERA MARTÍNEZ, va ser el guardonat.

El lliurament va tenir lloc al casal Pere IV i va comptar amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez. L’acte va ser presentat pel cap d’antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés i a la taula presidencial hi havia demés de la regidora, el president del Panathlon Club Sabadell, Josep Masip i del president d’honor, Martí Sala.

El mèrit que va fer que el jurat li concedís el guardó a Francisco Cabrera, va ser la seva honestedat i “fair play” en el campionat de Catalunya, modalitat pistola aire, quan va fer rectificar la puntuació que el jutge àrbitre li havia concedit per una de menor que ell creia que li corresponia. Malgrat l’autorebaixa, va aconseguir guanyar el campionat.

30 de gener de 2020

CATORZÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

Enguany va resultar-ne guanyador el futbolista DANIEL SALGADO MARCILLA, que practica la modalitat de Futbol Sala.

El que va motivar al Jurat a concedir-li el guardó va ser, la seva acció de “fair play” i de lliçò esportiva en el partit que disputaven el seu equip Club Natació Sabadell contra l’Escola Pia de Sabadell. Malgrat la rivalitat local, en Daniel va llençar la pilota fora ja que hi havia un jugador de l’equip rival lesionat a terra, quan el partit anava molt igualat i podien jugar amb avantatge.

El lliurament efectuat al casal Pere IV, va comptar amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes i del president del Panathlon Club Sabadell, Josep Masip, que foren els encarregats d’entregar-li el guardó.

31 de març de 2022

QUINZÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

L’entrenador d’handbol LLUÍS MARRUGAT BADIA, guanyador de la 15ena. edició que per la pandèmia s’ha retardat fins el 2022.

En el partit de l’equip juvenil de l’O.A.R. Gràcia-Sabadell, davant de l’Handbol Poblenou de Barcelona el 8 de març de 2020, al presentar-se el Poblenou per jugar el partit amb nomès 6 jugadors per unes baixes inesperades, en Lluís va decidir jugar també amb un jugador menys tot el partit i així deixar-lo equilibrat.

L’acte de lliurament va tenir lloc al casal Pere IV i va comptar amb la presència de la Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes. Després de la presentació de l’acte per part del cap d’antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés i dels parlaments de la regidora i del president del Panathlo Club Sabadell, Josep Masip, es va fer entrega del guardó.

No convocada

SETZÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

Edició no convocada per la pandèmia “Covid 19”

31 de març de 2022

DISSETÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

Atorgat a l’atleta BARTOLOMÉ LOPERA RAMÍREZ “BARTU” del Club Natació Sabadell.

Degut a la seva acció humanitària, de socors i d’ajut en el decurs de “La Llanera Trail” quan va assistir al corredor J.M. Pijuan que va patir una aturada cardíaca i li va practicar tècniques de recuperació cardiopulmonar, recuperació que malauradament no va reeixir, el jurat va concedir-li el guardó.

L’acte de lliurament va tenir lloc al casal Pere IV i va comptar amb la presència de la Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes. La presentació de l’acte va anar a càrrec del cap d’antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés i va comptar amb la presència del president i del president d’honor del Panathlon Club Sabadell, Josep Masip i Martí Sala respectivament.

El guardonat Bartolomé Lopera, al rebre el guardó, que va agrair, va tenir la delicadesa i el gran gest de lliurar-li el trofeu a la vidua del malograt Josep M. Pijuan.

21 de febrer de 2023

DIVUITÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

Atorgat al jugador JOAN BARBERÀ SOLER Joan Barberà Soler jugador de Tennis de Taula del Club Natació Sabadell.

Per la seva esportiva actitud, quan a les semifinals del campionat d’Espanya aleví i en el partit entre ell (Club Natació Sabadell) i Cristian Sánchez (La Zubia), quan va fer rectificar a l’àrbitre que li donava el punt, dient-li que la pilota havia tocat taula i per tant el punt era pel rival que finalment va guanyar. El Club Natació Sabadell, finalment va quedar en tercer lloc del campionat.

L’acte de lliurament va tenir lloc al casal Pere IV i va comptar amb la presència de la Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes. La presentació de l’acte va anar a càrrec del cap d’antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés i va comptar amb la presència del president i del president d’honor del Panathlon Club Sabadell, Josep Masip i Martí Sala respectivament.

8 d’abril de 2024

DINOVÈ PREMI A L’ESPORTIVITAT

S’ha concedit el premi al Programa “Jugar net és guanyar” del Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell per a la seva tasca en l’esport escolar des de fa nou anys i que fomenta i premia els valors dins i fora el terreny de joc.

L’acte es va desenvolupar a l’Auditori del Casal Pere Quart, conduit pel periodista Sergi Garcés, i va comptar amb la presència de la Regidora d’Esports Montserrat González, pel nostre president d’Honor Martí Sala i pel nostre president Josep Masip.

Va recollir el premi Sònia Rallo secretària tècnica del Consell Esportiu.

UNITS PER L’ESPORT