Simbologia i creació de Premi

El trofeu de l’Esportivitat es presenta com una unió harmònica de dos parts que formen un mateix tot. Els esportistes, individualment o en equips, necessiten de la col.laboració d’altres per crear conjuntament un fi comú, ja sigui la competició, la superació personal o passar una bona estona. Pensant en aquest concepte, es va arribar a la conclusió que s’havia de treballar amb dos materials. Havien de ser dos materials nobles, com noblesa és una de les definicions d’esportivitat. Finalment es va triar l’acer inoxidable i la fusta de faig. Era important que fossin de colors diferents per així simbolitzar l’idea de dos equips, dues ètnies o procedències socio-culturals que es troben en un punt comú i participen l’un de l’altre.

Aquest trofeu vol premiar l’Esportivitat per sobre de mèrits purament relacionats amb resultats, amb aquest motiu es va voler fer especial incisió a la lletra E, treballant-la en majúscula i convertint-la en protagonista. En aquest trofeu l’adversari s’entén com a complement i es potencia una celebració conjunta d’uns mateixos valors d’esportivitat. Les formes geomètriques accentuen l’idea de peces que funcionen unides i li dona al trofeu un estil contemporani, sobri i amb molta identitat pròpia. La línia diagonal li dona el dinamisme propi de l’esport.

 

Com a curiositat; el trofeu va estar dissenyat des de Grècia el setembre de 2006 per Javier Jaén i produït a Sabadell per Abant Disseny.

Premi esportivitat

UNITS PER L’ESPORT