Skip to main content

Noticies

PEP TATCHÉ i el seu récord de l’hora

By 2021 No Comments

El sabadellenc Pep Tatché va venir com a convidat per explicar-nos com va obtenir el récord absolut d’Espanya de l’hora de ciclisme en pista coberta. Ho va aconseguir el passat setembre al velòdrom de les Illes Balears a Palma de Mallorca amb 45,925 kilòmetres. El rècord anterior el tenia Roberto Palavecino amb 43,864 kms., rècord que el Pep ja havia batut el 2017 aconseguint 46,274 kms en categoria màster, però que la UCI no va acceptar ja que estava programada la prova nomès per màsters. Curios, oi??

Aquest enginyer sabadellenc de 48 anys va esmerçar una gran quantitat de temps i diners per superar la burocràcia administrativa de la UCI i a més ell mateix va haver de fer de mecànic, representant, massatgista i superar el control antidopatge. Una gran prova d’autosuficiència, voluntat i perseverància.

YASSINE OUHDADI, un campió paralímpic d’atletisme

By 2021 No Comments

Reprenent les reunions presencials, tinguèrem a Yassine Ouhdadi, campió en els passats JJ.PP. de Tokio com a convidat. Va guanyar la medalla d’or en els 5.000 metres en la categoria T-13 (discapacitat visual) batent el récord d’Europa amb 14 m. i 34 s. Va venir acompanyat de Benito Ojeda, tot un referent en les curses de fons.

L’actual campió, en un català perfecte, va comentar que: “Va arribar a Catalunya amb 5 anys, li agradava jugar a futbol, però va provar l’atletisme i no ho ha deixat”. Entrena al C.A.R. de Sant Cugat, sota la supervisió d’Ojeda, que manifesta que es va adonar de l’elevat potencial de Yassine, per dur-lo cap a l’atletisme de competició. Per Yassine en els seus primers Jocs, la pandèmia i les limitacions consequents no el van distreure i va aconseguir la medalla d’or (pesa uns 700 grams) i ara ja prepara el proper campionat del món, passant abans per la “Jean Bouin” i el cros de Granollers.

IKER PAJARES, en l’elit de l’esquaix mundial

By 2021 No Comments

Amb una nova versió telemàtica, vàrem tenir a Iker Pajares com a convidat, esquaxista que està situat entre els 30 millors jugadors del món. Reconeix que a Espanya l’esquaix està amb un cert declivi, per contra compta amb una gran acceptació als EUA, Egipte, Austràlia i Europa. L’esquaix ha evolucionat molt i no té res a veure amb el de fa uns anys, ara s’ha tornat molt exigent i agressiu i les lesions sovintegen (genolls, maluc, musculars), però hi ha excel·lents jugadors actius en el rànquing amb més de 40 anys.

Va estar apunt de ser un esport olímpic (ens va passar davant el “Breakdance”), va ser una llàstima ja que hauria significat un gran impuls. Ara ens conformem amb els campionats d’Europa i del Món, però vaja jugar entre les piràmides d’Egipte o en els gratacels de Shangai o Nova York, és una passada ja que resulten molt espectaculars.

MÒNICA BOSCH, Presidenta de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern

By 2021 No Comments

Seguint amb les xerrades telemàtiques, aquesta ocasió amb la sabadellenca Mònica Bosch que està al capdavant de la Federació des del passat octubre. Ens resumia els seus 20 anys esportius de la següent manera: “Em vaig retirar de la competició degut a lesions a l’any 2000, deixant enrere 2 JJ.OO. (Lillehammer-94 i Nagano-98), 4 mundials i 2 ors a la Universiada de Jaca-95, per passar a dedicar-se a l’esport des de la vessant d’organització i assessoria fins a incorporar-se el 2011, a l’oficina tècnica de la candidatura Barcelona-Pirineus 2022, que els alts i baixos polítics va sofrir una aturada i represa posterior.

MIQUEL BLANCHART, triatleta del C.N. Sabadell

By 2021 No Comments

En plena pandèmia, vàrem fer la primera reunió telemàtica i com a convidat tinguèrem al triatleta Miquel Blanchart, destacat esportista que va arribar a estar entre els 20 millors de món en aquesta especialitat esportiva. Ara amb 36 anys ha decidit retirar-se, però en el decurs de la seva carrera esportiva, ha estat campió d’Europa de duatló de llarga distància i ha disputat varis Ironman culminant-ho el 2015 amb la participació a l’Ironman de Hawai.

Les “Titan Desert” vistes per Santi “Titan” Ramos

By 2020

Acompanyat de Carles Berenguer, de Cicles Berenguer Team, en Santi Ramos ens va posar al corrent de la prova extrema de ciclisme pel desert. Ha participat en 10 proves d’aquest tipus al desert del Marroc, però també ho ha fet a la Titan Aràbica i la Titan Tròpic Cuba. L’actitud mental té una importància cabdal per superar jornades de 8 hores sobre la bicicleta amb temperatures de quasi 50 º i amb desnivells positius de 2.500 metres. Els professionals corren les etapes amb més o menys la meitat de temps. A l’haver aconseguit còrrer més de 10.000 Kms. ha obtingut el títol de Titan Platí, que li permet anar a la propera cursa sense haver de suportar costos d’inscripció.

UNITS PER L’ESPORT