Skip to main content

Abel Garcia Marín (Berga 1977) és des de fa mig any el Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i per tant un home clau en la nova Conselleria d’Esports encapçalada per Berni Álvarez. En la nostra trobada mensual va estar acompanyat per Montserrat González, Tinent d’Alcaldessa i Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell per Pere Carrasco, cap del Servei d’Esports i de Sergio Salcedo, assessor en matèria esportiva.
“Esperem que aquesta conselleria tingui continuïtat en el futur, sigui quin sigui el govern que mani a Catalunya i no ens haguem de plantejar mai més, si hi ha d’haver una Conselleria d´Esports o no”, va afirmar rotundament, aquest sabadellenc d´adopció, assessor d’esports de la Diputació de Barcelona, regidor de l’Ajuntament de Berga i ex-cap d’esports de l´Ajuntament de Mollet i a la vegada corredor de fons (el dia anterior havia participat en la mitja marató de Granollers, com a preparació per la marató de Barcelona).
“Tenir una conselleria d’esports significa poder tractar de tu a tu amb les altres conselleries del Govern i no està pendent d’intermediaris i així arribar a tenir un pressupost més alt -esperem arribar a uns 120 milions d’euros–, i poder simplificar els tràmits administratius que ara han de fer clubs i associacions, com també facilitar el tema dels estatuts i de les subvencions. En una paraula fer la vida més fàcil per a tothom que practiqui o dirigeixi l’esport.“ va continuar Abel Garcia, graduat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i amb càrrecs en l’Ajuntament de la Pobla de Lillet i en el Consell Esportiu del Berguedà.

INSTAL·LACIONS I SELECCIONS
“Les instal·lacions esportives del nostre país és una situació complexa i delicada –va seguir el Secretari General-, ja que fa molt temps que no s’hi inverteix i el deteriorament ha estat constant i ràpid. De fet el primer que vàrem fer, va ser no construir una nova instal·lació esportiva, es va preferir derruir-la per obsoleta, com va ser el pavelló de Sant Hipòlit de Voltregà. Apart tenim un pla de xoc per quatre anys amb una inversió de 28 milions d’euros.”
Un pla que anirà de bracet amb les Diputacions i els Ajuntaments i que es troba en un moment de recollida de dades, pas imprescindible per conèixer la realitat.
Sobre les seleccions catalanes, Abel Garcia va ser rotund “El camí l’han marcar les federacions respectives i també els esportistes. Nosaltres estarem sempre al seu costat donant-los-hi suport. S’ha fet amb la de Futsal i la de Corfbol. Hem de valorar les possibilitats, reconeixements, la disponibilitat econòmica, etc.”
Una altra vessant en la qual treballa la conselleria és, la del futur de l´esportista una vegada aquest ha deixat la competició per a que tingui una sortida laboral, o bé en una futura llei de mecenatge que permeti a les empreses entrar de valent en el sector esportiu amb el seu retorn fiscal.
Abel Garcia va referir-se, també, a l’Esport 360 que té l’objectiu d’aconseguir que l´esport estigui present a tot arreu, des de la salut, el turisme i altres i que tots aquests actors tinguin present en el món esportiu.

Leave a Reply