Skip to main content

Nascut a Sabadell, fa 25 anys, Aleix Gómez Abelló juga d´extrem en l’equip d’handbol del F.C. Barcelona; abans però ho va fer en l’O.A.R. Gràcia-Sabadell. Format en l’entitat sabadellenca, el 2009 es va incorporar a les categories inferiors del Barça i, cinc anys més tard, debutava en el primer equip.

“De fet vaig començar seguint les passes del meu germà gran, jugant a futbol. Quan ell es va canviar d´esport, jo també ho vaig fer”, així resumeix l’Aleix, la seva entrada en el món de l´esport i ho va fer acompanyat pel seu pare i pel president del “Gracia”, com es coneix el club, Salvador Gomis.

Considerat un dels millors extrems del món, la seva visió del joc i particularment en el llançament dels penals és molt simple ”Agafo la pilota i en el moment final decideixo la seva direcció; no em preparo res ni estudio abans els porters”. Amb 1,85 m. d´estatura, s’ha d’enfrontar a autèntiques “torres humanes”.

Malauradament una lesió li ha impedit jugar el darrer Mundial. “M´ha sabut greu no ser-hi, perquè soc molt competitiu, però ja penso en l’europeu d´Alemanya i els Jocs Olímpics de Paris, l’any vinent, sense oblidar la Champions i la Lliga Asobal amb el Barça”.
Va ser internacional per primera vegada l´any 2017 i tant amb la selecció estatal com amb el Barça, s´ha convertit en un col·leccionista de trofeus tant a nivell col·lectiu com individual. Aquesta es la mostra a nivell absolut: bronze JJ.OO. de Tokio (2021), or i plata en els europeus del 2020 i 2022; bronze en el mundial (2021); dos títols de la lliga de Campions EHF; 7 en la lliga Asobal; uns altres set com a campió de la Copa d´Espanya i, a nivell personal, màxim anotador en la lliga de Campions (104 gols) i també, màxim golejador en la Final-Four (22)

Leave a Reply