Skip to main content

Montserrat González Ruíz, tercera Tinenta d’Alcaldessa de l’Àrea d’Economia i Serveis Centrals, és a la vegada Regidora d’Esports de l´Ajuntament de Sabadell. Ho és des de les últimes eleccions municipals. D’això fa quasi un any.

Acompanyada per Sergio Salcedo com Assessor i per Pere Carrasco, en qualitat de Tècnic d’Esports, va exposar als socis del Panathlon, el que són o seran les línies mestres de l’esport sabadellenc en aquesta legislatura del govern encapçalat per Marta Farrés.

“Com a fet de primer nivell- va exposar González- tindrem el termini de les obres al juny del Pavelló de l’Oest (Els Merinals) i la inauguració al mes de setembre. Això servirà per donar cabuda a la gran quantitat de peticions que tenim per la pràctica de l’esport en la nostra ciutat” I va continuar la Regidora. “ A la vegada tenim pendent l’estrena de forma oficial de ”La Llosa de Can Llong”, vorejant Castellarnau, per un pràctica esportiva-lúdica que acollirà activitats a l’aire lliure , tant per nens i nenes com per adults; tot i que ara ja s’està utilitzant”.

El pressupost de la regidoria que dirigeix, és de 8 milions d’euros i en qual s’hi inclou tot; despeses de personal, manteniment de les instal·lacions, promoció de l’esport, subvencions, noves competicions, etc.

“Ajudem de forma econòmica i col·laborem i dins de les nostres possibilitats amb 200 entitats esportives de Sabadell, entre elles al CN Sabadell, pels seus compromisos internacionals, i al Centre d’Esports Sabadell. També en un programa que acull l´esport escolar, el míting internacional d’atletisme en la pista coberta “Carmen Valero”; sense oblidant-se de la societat en risc d’exclusió , al no al racisme i posem una especial atenció a l’esport femení, per l’apoderament de la dona”.

Sabadell compte amb 25 poliesportius, que permeten fer activitat de tots tipus, com va ser la Copa del Món d’Esgrima  – floret masculí- o bé intentar encabir la creixent demanda de les entitats locals, les de sempre i també de noves que es creen contínuament com poden ser les de futbol sala.

“El problema és – continuà la Regidora- que no tenim prou hores hàbils per donar sortida aquesta demanda; tot i que tenim 170 espais polivalents, amb una ocupació del 100×100 principalment des de les 16 a les 23 hores. No hi més pressupost per allargar els horaris; tot i això Sabadell compleix perfectament amb el ratio d’instal·lacions d¡acord amb la seva població”, va finalitzar Montserrat González.

Regidora, Assessor i Tècnic van donar per liquidada la Fundació de l´Esport Sabadellenc, ja que la legislació actual no permet  aquest tipus d´ajuts. De fet ja no estava en funcions des de el 2015.

Leave a Reply