Skip to main content

Vàrem començar el 2024 amb un minut de silenci en memòria de Carme Valero (sòcia de l’entitat del 1985 al 1992) i traspassada recentment.
El primer convidat de l’any va ser el periodista sabadellenc Axel Torres Xirau, comentarista, analista, etc. dels partits de La Lliga i de la Champions, a més de conseller del Centre d’Esports Sabadell. I el futbol i el seu gran poder d´atracció, va ser el tema de la nit.
“El món del futbol, és un món complex amb molts interessos i on l´esport en sí no és el més important, el que compte més és el món empresarial”, va ser l’inici del qui va treballar entre altres llocs i programes amb ”Carrusel Deportivo,” “El Larguero” o Radio Marca, etc.
“Els interessos i les pugnes entre la FIFA i la UEFA són constants i el trasllats de diverses competicions a l´Arabia Saudí, ho justifiquen per la quantitat de diners que es generen i que ho poden invertir en ajudes a clubs modestos i en la promoció del futbol” va continuar exposant Torres.
El sabadellenc va demanar una major democràcia entre els màxims organismes que lideren el futbol mundial i més transparència en l´elecció del seus col·lectius, entre els quals hi figura el de l’arbitratge.
“No estic d’acord amb la compra i trasllats de localitats dels equips, ja que es perd l´arrelament amb la societat i la ciutat; és a dir amb les franquícies” va seguir un Axel que es va mostrar escèptic en quan a la Super-lliga que té al Real Madrid i al FC Barcelona com a màxims avaladors, així com en la propera Champions: amb 36 equips dividits en quatre grups.
Torres va manifestar que la seva màxima preocupació és la de ser equilibrat en els seus comentaris a la televisió i, a més, és conseller del Centre d´Esports Sabadell.
Soc soci del Sabadell des de fa molts anys i el meu avi havia jugat al futbol, però en l’Atlètic Sabadell, i veig amb preocupació la situació actual del nostre club amb la possible compra per part d’un grup inversor italià amb una aportació milionària, com són els 7,5 milions dels quals se’n parla i l’exigència de portar un entrenador italià, del qual només es coneixen fracassos, quan nosaltres tenim l’Óscar Cano de gran solvència i reconeixement pels seus èxits, pujant equips a divisions superiors. Tot això origina una incertesa i desconcert entre la plantilla de jugadors, tècnics, empleats i socis, especialment perquè s’està ja en plena tasca de la segona part de l’actual temporada en l´ambient futbolístic.
En aquest moment d’escriure aquestes línies no se sap de forma oficial i definitiva el que pot passar amb el grup inversor italià.

Fotografia: Axel Torres en el moment de la xerrada. Autor: Àngel Viñeta

Leave a Reply