Skip to main content

Aquest és el rècord personal de Joan Monràs. L’ultra fondista sabadellenc va exposar als nostres socis la seva dedicació no professional a les curses de llarga distància en trail i també els seus entrenaments.
“M´entreno tots els dies de la setmana, sota la supervisió del també atleta sabadellenc, Llorenç Esteve, corrent per la muntanya (uns 4.500 km. a l´any) complementats amb el gimnàs i una alimentació adequada”. Monràs de 33 anys, té grans projectes pel futur, en una disciplina esportiva que va a més, sota l´impuls que li va donar i segueix donant, Kilian Jornet.

“Moltes de les competicions actuals segueixen els patrons fixats per empreses privades, com pot ser Salomon, del qual soc ambaixador. Tot i això hi ha intents per fundar una federació mundial que agrupi i reglamenti totes les diverses curses i distàncies que tenim ara”, segueix referint-se Monràs, que veu cabdal la funció no solament de l´entrenador si més no, dels seus amics i assistents en les curses en els avituallaments, preparant i servint “la taula”, en la qual no falta el codonyat, la xocolata, els pastissos, els sucs,……. fonamentals per seguir en competició.

CURSES I ENTRENAMENTS
Joan Monràs ha competit en l´UTB ( l´Ultrail del Montblanc), és a dir des de Chamonix passant per tres països; Itàlia, Suïssa i França amb 100 km. de recorregut, amb un desnivell positiu de 6.500 metres. O bé en l´Ultra Trail d´Andorra on és va classificar en 3r. lloc, amb un temps de 17 hores i mitja i superant 126 km. amb 8.200 metres de desnivell positiu i amb una participació de 200 corredors dels quals en van acabar només 40.

“Els 100 km. d´Andorra, qye van ser molt durs enmig d´una tempesta, o bé la Trans Gran Canària des de la platja de Las Canteras, són curses molt tècniques en les quals les pujades i baixades són constants i és potser en la baixada on en trec més profit”. Això confirma aquests nou minuts per baixar des del cim de La Mola fins els dipòsits, pel camí dels Monjos.

“Els resultats que aconsegueixo durant la temporada queden reflectits en un rànquing que em permet que m´invitin a curses de les més importants del món, com potser, la de Zegama en el País Basc, així com en l´ajut en forma de material per part de Salomon. També els que rebo en forma de nutrició d´altres esponsors, que em permet anar fent, ara bé això sí, compaginant-ho amb la meva activitat laboral” conclou el sabadellenc.

Leave a Reply