Skip to main content
2022

L’ARBITRATGE DEL WATER-POLO

By 7 de novembre de 2022novembre 21st, 2022No Comments

Seguint el nostre cicle d’activitats, vam tenir com a convidats a dos àrbitres internacionals de water-polo: Marta Cabanas i Pau Segurana. Els dos pertanyent al collegi català, i en el cas de Cabanas, l´única àrbitre en dirigir partits de la Lliga de la Divisió d´Honor masculina.

Abans d’àrbitre la Marta va ser nedadora i jugadora del Mediterrani, CN Sabadell i CN Terrassa i fins el 2013 va estar en actiu en el pla competitiu. Va destacar que la va ajudar molt que tota la seva família hagi o jugui encara a waterpolo, però també va destacar les difícultats que va tenir per ser dona.

Dels 89 àrbitres a nivell espanyol només 9 són dones i, només ella, ha xiulat en la Lliga de Divisió d’Honor Masculina. La situació és molt millor que a Itàlia o Grècia on només n’hi ha dues. També va destacar que, pel fet de ser dona, la pressió per part dels familiars va ser més important que en el cas dels seus companys.

Pau Segurana, ex-jugador del CNB i també internacional, va destacar que els àrbitres catalans són els que tenen el millor nivell del món. Per ell la clau està en l’experiència. Per accedir a fer el curs per àrbitre internacional els catalans porten vuit anys d’experiència, mentre que els de Madrid, per exemple, en tenen quatre. I una altra raó, que va recolzar totalment la Marta, és la gran experiència dels nostres àrbitres en el waterpolo femení i que, a més, és el que ha evolucionat més darrerament.

Tot un món dins i fora de l’aigua.

Leave a Reply